Sitemap I I  
 
 
Modeli vetrogeneratora
   
Primena vetrogeneratora, naročito na mestima gde ima dovoljno vetra, je pravo rešenje za dobijanje električne energije. Za izolovana područja, gde ne postoji elektroenergetska mreža, kao što su vikendice, telekomunikacioni objekti, postavljaju se vetrogeneratori snage do 5 kW. Za ovakvu primenu vetrogeneratora mora se obezbediti akumulacija energije tj. potrebno je ugraditi akumulatore. Pored ugradnje vetrogeneratora, čija je osnovna namena punjenje akumulatora električnom energijom, Telefon inženjering doo nudi sisteme vetrogeneratora koji su direktno priključeni na mrežu i na taj način zarađuju za vlasnika i to 0.095 evra po svakom isporučenom kilovatu električne energije u mrežu.
Vetrogenerator V600
v600
Revolucionarni vetrogenerator V600 proizvod je nemačke tehnologije. Osnovna prednost ovakvog vetrogeneratora je start pri brzini vetra već od 0.8m/s. S obzirom na to, ovakav vetrogenerator daje tri puta veću struju punjenja i snagu pri istoj brzini vetra od klasičnih vetrogeneratora, što se može videti na dijagramu. Pored toga, ovakvi vetrogeneratori imaju manji prečnik rotora (1.6m) od klasičnih vetrogeneratora, a takode stvaraju manju buku. Predviđeni regulator punjenja ovakve vetrenjače je kombinovanog tipa i na njega se mogu priključiti i solarni paneli. Regulator je sa displejom na kome se mogu očitavati i podešavati svi parametri.
KARAKTERISIKE
Vetrogenerator V600
Vetrogenerator V2000
Broj elisa
3
3
Materijal elisa
najlon ugljenik
staklena vlakna
Prečnik rotora
1.6m
2.9m
Generator
Stalni magneti
Stalni magneti
Napon
12V/24V/48V/72V
24V/48V/72V/96V
Nominalna snaga
600W
2000W
Startna brzina vetra
0.8 m/s
0.6m/s
Zaštita od prekomerne brzine vetra
Da
Da
Zaštita od preopterećenja
elektromagnetna
elektromagnetna
   
v600
Dijagram pokazuje poređenje snage vetrogeneratora V600 sa klasičnim vetrogeneratorom. V600 počinje sa okretanjem rotora vec sa 0.8m/s dok klasični vetrogeneratori počinju sa 3m/s. Ovakvi vetrogeneratori su idealni za naše područje, a mogu se koristiti na svim mestima gde je potrebno obezbediti napajanje električnom energijom. Zbog svojih dimenzija pogodni su za plovne objekte. U ponudi su vetrogeneratori snage 600W i 2000W.
   
   
   
Na mestima gde nema dovoljno vetra tokom čitave godine, pravo rešenje za proizvodnju električne energije je kombinovani sistem sa vetrogeneratorima i solarnim panelima. Područje Srbije je idealno za takvu primenu. U letnjem periodu, kada ima više sunčevog zračenja, solarni paneli bi u većoj meri proizvodili energiju.U zimskom periodu bila bi dominantna proizvodnja energije pomoću vetrogeneratora,jer u zimskom periodu duvaju vetrovi jačim intezitetom.